A magyar fociválogatott hazatér Németországból

A németországi Európa-bajnokságon csoportkörben kiesett magyar labdarúgó-válogatott elhagyta a dél-bajorországi bázisát és hazaindult.

A magyar csapat csütörtökön kora délután vette az irányt hazafelé, miután véget ért számukra a torna. A Weiler-Simmerbergben található szállodából 14.25-kor indultak el, és rendőri kísérettel érkeztek meg a friedrichshafeni reptérre, ahonnan 16 óra körül hazaindult a játékosokat és a szakmai stábot szállító, speciálisan feldíszített repülőgép. A hazautazás lényegesen csendesebben zajlott, mint a korábbi érkezés, amikor több százan fogadták őket; most csupán három-négy helyi magyar és a hotel személyzete búcsúztatta őket.

A válogatott a tornán három pontot szerzett, miután Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte Skóciát, de a svájciak és a németek elleni vereségek miatt a gólkülönbségük mínusz három (2–5) lett. A csoport harmadik helyén végeztek, így a nyolcaddöntőbe jutás szempontjából az ötödik helyen maradtak le. Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai három évvel ezelőtt is a csoportkörben estek ki, akkor Franciaország, Németország és Portugália mögött a negyedik helyen zártak.

A magyar nemzeti együttes következő mérkőzése a Nemzetek Ligájában lesz, szeptember 7-én, amikor ismét a német válogatott lesz az ellenfél, ezúttal Düsseldorfban.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!