MLSZ 4,1 milliárd forintot kap a válogatott szerepléséért

Az Európai Labdarúgó Szövetség rekordbevételei révén jelentős összegeket oszt szét a résztvevő csapatok között, így a magyar válogatott is jelentős összeghez jut.

Az UEFA a magyar válogatott szerepléséért összesen 10,25 millió eurót, azaz a jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 4,1 milliárd forintot utal át a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ). Ez az összeg magában foglalja a kijutásért járó 9,25 millió eurót, valamint a skótok elleni győzelemért kapott további egymillió eurót.

A kapott összeg harmadát a játékosok és a szakmai stáb tarthatja meg, de a kiosztásuk differenciáltan történik, a játékpercek alapján díjazzák őket. Ezt a megállapodást a német válogatott hasonló rendszere alapján előzetesen tisztázták a játékosokkal.

Amennyiben a magyar válogatott továbbjutott volna a nyolcaddöntőbe, úgy további 1,5 millió euróval gazdagodhattak volna az UEFA-tól. Ha az első két csoportmeccsükön nem kikapnak, hanem döntetlenre hozzák, még félmillió eurót tehettek volna a kasszába. A későbbi szakaszokban a negyeddöntőért 2,5 millió, az elődöntőért pedig 4 millió euró lett volna a jutalom. A döntő vesztesének 5 millió euró, míg az Európa-bajnok csapatnak 8 millió euró jár.

Gulácsi Péter, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa már korábban kijelentette, hogy a tornán szerzett prémiumot eladományozza majd.

Az Eb-ről szóló valamennyi cikkünket megtalálja ide kattintva: