Monkey Temple: Egy különleges ízélmény

A sörök világában ma már számtalan változatot találhatunk, és a Monkey Temple is egyedi aromájával tűnik ki a sokféleségből.

Régen a sörválaszték korlátozott volt, és a kínált sörök minősége sem érte el a maiak színvonalát. A Balatoni világos, a Kinizsi és a kőbányai sörök közül válogathattunk, amelyek közül néhány édeskés ízvilágú volt, de a választék összességében szerény és minőségileg nem kiemelkedő volt.

Manapság azonban még a legkisebb boltok polcai is színes sörkínálattal csábítanak. A Monkey Temple világos, szűretlen búzasör, amely krémes állagú a búzamaláta miatt, és tartós habot képez. Gyümölcsillatú, fanyar ízvilág jellemzi, amelyben finoman érezhető a vanília, szegfűszeg és a banános felhangok. Összességében nem túl intenzív, inkább visszafogott karakterű sör.

A Monkey Temple különlegessége, hogy koktélok alapjaként is kiváló. Különböző italokkal, mint például ciderrel (almaborral), pezsgővel vagy banánlikőrrel keverve új, intenzív ízélményeket hozhatunk létre. Emellett létezik egy "Szakébomba" nevű keverék is, amelyben a sör rizspálesszel való ötvözése mellett erős tudatmódosító hatást is ígér.

A Mad Scientist által készített Monkey Temple 0,44L-es kiszerelésben kapható, és az ára 1.450 Ft, 84 pontot ért el.