Szoboszlai Dominik: Túl nagy elvárásokat raktunk magunk elé

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya a németek elleni 2-0-ás vereség után elismerte, hogy a csapat nem úgy teljesített, ahogy szerették volna, de hangsúlyozta, hogy a futómennyiség és a hozzáállás rendben volt. A középpályás szerint a német válogatott minőségi játékosokkal rendelkezik, és már más, még jobban védekező csapatokat is átjátszottak. Szoboszlai elmondta, hogy a csapaton belül volt egy megbeszélés, ahol mindenki tisztázta a céljaikat, de a németek ellen ez kevésnek bizonyult.

A németek első góljáról Szoboszlai nem kívánt nyilatkozni, mondván, hogy abból csak probléma származna, de ő is úgy véli, hogy az szabálytalanság volt. Marco Rossi szövetségi kapitány azonban élesen bírálta a játékvezetői teljesítményt, kijelentve, hogy a spori nyújtotta a legrosszabb teljesítményt a pályán, és a VAR ellenére sem engedhető meg egy ilyen hiba.

A skótok elleni mérkőzés kapcsán a csapatkapitány pozitív maradásra törekszik, és hangsúlyozza, hogy nem adják fel a harcot, ki akarják élvezni az utolsó meccset, és ha lehetőségük adódik rá, bravúrt is szeretnének elérni. Bolla Bendegúz és Sallai Roland is megerősítették, hogy a csapat kiadta magából a maximumot, és emelt fővel hagyhatták el a pályát, hozzátéve, hogy a skótok elleni jó eredménnyel még van esély a továbbjutásra.

Szoboszlai kiemelte, hogy a közönség támogatása ismét kifogástalan volt, és a skótok elleni meccsen is szükség lesz rájuk. A csapatkapitány szerint fontos a realitások szem előtt tartása, és elismeri, hogy lehet, hogy túl nagy elvárásokat támasztottak magukkal szemben. Szoboszlai hozzátette, hogy mindig is igyekezett a csapatot nyugtatni, és felhívni a figyelmet arra, hogy bár büszkék lehetnek a korábbi eredményeikre, a jelenlegi csoportban erős ellenfelekkel kell megküzdeniük.