Veszteségről és megújulásról vallanak a népszerű sportolók, zenészek

Megtorpanás a világraszóló siker előtt, mélyrepülés az olimpiai bronzérem után. Az Egyszülős Központ Felhővonal című rövidfilm-sorozatában népszerű magyar sportolók, zenészek és színészek osztják meg saját történeteiket, amelyek a kudarcoktól a sikerekig ívelnek.

Magyarországon 340 ezer egyszülős család él, és a motivációs rövidfilmsorozat célja, hogy segítséget nyújtson nekik a hírességek példáján keresztül. A filmekben olyan ismert személyiségek szerepelnek, mint Sterczer Hilda, Kovács „Kokó” István, a Bagossy testvérek és Scherer Péter, akik őszintén beszélnek életük nehézségeiről és sikereiről.

Kudarcok, sikerek, újrakezdés

Kovács „Kokó” István, olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó a rövidfilm-sorozatban mély zuhanásról beszél, amelyet élete egy szakaszában élt át. Kovács, aki egyszülős családban nőtt fel, hangsúlyozza, hogy az edzője, Szántó Imre, vagyis Öcsi bácsi, apai szeretetet nyújtott neki. Kovács a sportolói hivatásának köszönhetően már fiatalon jelentős sikereket ért el, de a 1992-es barcelonai olimpián csak bronzérmet szerzett, ami után mélyrepülésbe kezdett.

Abbahagyta az edzéseket

A bronzérem után Kovács abbahagyta az edzéseket, és az éjszakában elköltötte a díjazásul kapott 800 ezer forintot. Azonban edzője, Öcsi bácsi rábeszélte, hogy folytassa a munkát, és Kovács úgy döntött, hogy a következő négy évben nem veszíthet egyetlen mérkőzést sem. Hat évig veretlen maradt, és végül az atlantai olimpián aranyérmet nyert.

Az élet maga az edzés

A Bagossy Brothers Company alapítói, Bagossy Norbert és Bagossy László is egyszülős családban nevelkedtek. Gyermekkorukban édesanyjukkal töltötték az időt, és a házi munkában is segítettek. Norbert védelmezte öccsét az iskolában, és tinédzserként zenekarokat alapítottak. Budapestre érkezésük után kezdődött számukra az újrakezdés, és ma már sikeres zenészekként ismertek.

30 méterrel a csúcs előtt megállt

Sterczer Hilda, világklasszis hegymászó a rövidfilm-sorozatban arról beszél, hogy a Makalu hegycsúcs meghódítása előtt 30 méterrel megállt, mert úgy érezte, meg fog halni. A mentálhigiénés szakember a férje, Erőss Zsolt elvesztését tartja élete legnagyobb traumájának. Sterczer hangsúlyozza, hogy a kudarcokat nem csak az idő gyógyítja, hanem dolgozni is kell rajtuk.

Kiskapus gyerek

Scherer Péter, Jászai Mari-díjas színész a kisfilmben gyermekkorát "kiskapus gyereknek" nevezi, és arról beszél, hogy a komolyan venni való dolog az életben a játék. Középiskolai kollégiumba költözésekor vált igazán felnőtté. Fiatalon elvarázsolták a színészet világa, és ma már az ország egyik legfoglalkoztatottabb színésze lett.