A Pénzügyminisztérium felrobbantásával fenyegetőzött egy részeg férfi

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 48 éves férfit, aki azzal fenyegetőzött valótlanul, hogy bombákat fog robbantani egy minisztériumi épületben.

Április 4-én reggel egy ittas állapotban lévő férfi hamis bejelentést tett a segélyhívó vonalon, állítva, hogy több bombát helyezett el a Pénzügyminisztérium budai várban található, felújítás alatt álló épületében. A bejelentést követően a segélyhívó munkatársa azonnal értesítette a rendőrséget, ahol a férfi ismételten megerősítette fenyegetését.

A Pénzügyminisztérium két épületét kiürítették, és a helyszínen tűzszerészek végeztek átvizsgálást, de robbanószerkezeteket nem találtak. Az átvizsgálás és a kiürítés közel 3 és fél órát vett igénybe, és több mint 1300 személyt érintett.

A fővárosi rendőrök gyorsan azonosították és még aznap őrizetbe vették az elkövetőt. A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indított gyorsított eljárást a férfi ellen.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottat, aki beismerő vallomást tett és megbánta tettét, bűnösnek találta, és 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős lett.