Pásztor Erzsi és a hőség kihívásai

A 87 éves Pásztor Erzsi színésznőt nem kíméli a kánikula, de a korai kelés és a klíma használata segít neki átvészelni a forró nyári napokat.

A Borsnak adott interjúban Pásztor Erzsi beszélt arról, hogy nehezen viseli a hőséget, és hogy a korai kelés előnyöket jelent számára ebben az időszakban. Elmondása szerint reggel hatkor már a piacon van, hogy elkerülje a későbbi meleget, és igyekszik minél kevesebbet kimozdulni otthonról. A színésznő elárulta, hogy az elmúlt években a hőség olyan mértékben vált elviselhetetlenné, hogy a légkondicionáló használata már nem luxus, hanem szükségszerűség.

Pásztor Erzsi az utolsó színházi fellépéséről is beszámolt, amely két héttel ezelőtt volt, és bár a helyszínen működött a klíma, az előadás végére úgy érezte, mintha mentőre lenne szüksége. Aggodalmát fejezte ki a nyári szabadtéri előadások miatt is, hiszen augusztusig négy ilyen produkcióban vesz részt, Tihanyban két különböző darabban is színpadra lép.

A Turay Ida Színház Egerváron található játszóhelyén is két előadása lesz, amelyek egy hét különbséggel kerülnek megrendezésre. Pásztor Erzsi elmondta, hogy bár a helyszín távol esik, és kétszer kell utaznia, a környék gyönyörű, a szállások pazarok, és a közönség nagyon szereti a színházat. Hozzátette, hogy klímás autóval szállítják, így nincs okom panaszra a távolság ellenére sem. Optimistán tekint a nyári hónapok elé, és készül a kihívásokra.

Pásztor Erzsi szeptemberben ünnepli a 88. szülinapját, de állítása szerint erről mindig megfeledkezik. A lánya gyakran figyelmezteti, ha panaszkodni kezd, például a ritkuló hajára, és emlékezteti, hogy az öregség természetes része az életnek.