Öt kilométeres a dugó az M0-s soroksári részén egy lezárás miatt, a torlódás már kilenc kilométer

Munkavégzés miatt terelést építettek ki az M0-s autóút soroksári Duna hídján, ami jelentős torlódást okozott, a helyzetet tovább súlyosbította egy tömegkarambol a 4-es főúton.

Kedd este nyolc órától szerda délután 13 óráig, illetve csütörtökön 9 és 15 óra között részleges lezárásra kerül sor az M0-s autóút déli szektorában. A Magyar Közút korábbi közleménye szerint a dilatációs munkálatok miatt az autóút soroksári Duna hídjának egy részét lezárták, így az irányonkénti három helyett csak két sáv áll a forgalom rendelkezésére.

A korlátozás érinti a Szigetszentmiklós térségét, különösen az M5-ös autópálya felé vezető oldalt, ahol a 20-as és a 21-es kilométerszelvények közötti szakaszon a forgalom csak a külső és a leálló sávban haladhat. Az Útinform jelentése szerint a szerda reggeli órákban a kialakult torlódás meghaladta az öt kilométert, azonban a helyzet tovább romlott, és a torlódás már kilenc kilométeresre nőtt.

Ezen kívül tömegbaleset történt a 4-es főúton, Budapest irányába, az M4-es csomópont után. A 19-es kilométernél a forgalom a külső sávon halad és jelentős torlódásra kell készülni.

Az M3-as autópályán felújítási munkák miatt kell útlezárásra készülni a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 203-as kilométernél fekvő Hajdúnánás/Tiszavasvári csomópontnál. Kerülni csak jelentős kitérővel, az M3-as autópálya- Polgár- Tiszavásvári útvonalon, valamint az M35-ös autópálya felől lehet. Szintén Vásárosnamény irányába, a 227-es kilométernél a Nyíregyháza-dél / Debrecen csomópontot is lezárták. Budapest irányába, a 164-es kilométernél a Hejőkürt/Tiszaújváros csomópontban, sem lehet le- és felhajtani, továbbá ugyancsak a főváros irányába, a 175-ös kilométernél fekvő Polgár csomópont lehajtóágát is lezárták.

Az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán, a főváros irányába, az Egér úti csomópont közelében is baleset történt, a sávzárás miatt kialakult torlódás 1-2 km hosszú.

Teherautó robbant le az M3-as autópályán, Mezőkövesd térségénél, a kiépített terelésben. Az érintett szakaszon a rendőrség mindkét irányba, egy-egy sávon engedi közlekedni a forgalmat, itt a kialakult torlódás meghaladta már az 5 km-t! Az Útinform arra biztatja az autósokat, hogy aki teheti, válasszon más útvonalat.

A 42-es főúton Báránd határában szalagkorlátnak hajtott, majd árokba borult egy személyautó. A 12-es km-nél a forgalom egy sávon, váltakozó irányba halad.

A 38-as főúton Nyírtelek belterületén, Nyíregyháza közelében két gépkocsi csapódott egymásnak. A 12-es km-nél félpályás korlátozás van érvényben.