Orbán Viktor nem válaszol a Kubatov Gáborral kapcsolatos kérdésre

Dömötör Csaba államtitkár megerősítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek nem kell válaszolnia Novák Előd kérdésére Kubatov Gábor tevékenységével kapcsolatban.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba közölte, hogy a kormányfő nem köteles válaszolni a Mi Hazánk politikusának, Novák Elődnek arra a kérdésre, hogy "mikor fékezi meg a pitbullját, Kubatov Gábort". Dömötör szerint a kérdés nem tartozik a kormány tagjainak feladat- és hatáskörébe. A válaszadás elutasítását általában a fideszes házelnök, Kövér László szokta kezelni, de ezúttal Rogán Antal miniszter megbízásából maga Dömötör Csaba tájékoztatta Novák Elődről a döntést.

Novák Előd korábban a kampány idején vetette fel a kérdést, amikor a Fidesz elnökének, Kubatov Gábornak a Mi Hazánk ellen indított szórólapos lejárató kampányát kritizálta. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke egy interjúban beszélt erről az országos akcióról, amely során a pártjukat támadták.

A Mi Hazánk alelnöke, Novák Előd úgy véli, hogy a pártelnök-kormányfő, Orbán Viktor a piszkos munkák jelentős részét bízza Kubatov Gáborra, és választ várt arra a kérdésre is, hogy miért tűri Kubatov ámokfutásait. Novák Előd később bejelentette, hogy pártja feljelentést tett a választás rendje elleni bűncselekmény miatt, amiért a Fidesz impresszum nélküli, rágalmakkal és csúsztatásokkal teli röplapokat terjesztett.