Nyári diákmunka adózási szabályai

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint a nyári munkát vállaló diákokra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanazok az adózási szabályok érvényesek, mint más munkavállalókra, és érvényesíthetik a 25 év alattiak adókedvezményét is.

A diákok 16 éves kortól szülői engedéllyel dolgozhatnak, míg a 15 éves nappali tagozatos tanulók szünidőben vállalhatnak munkát. A munkavállaláshoz szükséges adóazonosító jel igényléséhez a NAV 24T34-es nyomtatványát kell kitölteni, amelyet az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) is be lehet nyújtani elektronikusan.

A NAV arra is felhívja a figyelmet, hogy a munkába állás előtt érdemes ellenőrizni a leendő munkáltatót a NAV honlapján található „Adatbázisok” rovatban, mivel a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató cégeknél kockázatos munkába állni.

A 25 év alatti fiatalok számára érvényes személyi jövedelemadó-mentesség a diákmunkából származó jövedelemre is vonatkozik, amely havi 576 601 forintig terjedhet, és 2024-ben havonta akár 86 490 forint adómegtakarítást jelenthet. A kedvezmény automatikusan érvényesül, kivéve ha a fiatal nyilatkozatban kéri annak részleges vagy teljes mellőzését. A foglalkoztatónak 2025. január 31-éig igazolást kell kiállítania az adóévi összes jövedelemről és a levont közterhekről, amelyre a diáknak szüksége lesz a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallási tervezet ellenőrzéséhez.

A munkaszerződés írásban kötendő meg, tartalmaznia kell az alapbért és a munkakört, és 18 éves kor alatt csak a törvényes képviselő hozzájárulásával érvényes. A munkaviszony tartama, jellege és a munkavégzés helye nem kötelező elemek, de célszerű azokat is rögzíteni. A munkáltatónak be kell jelentenie a biztosítási jogviszonyt a NAV-hoz.

A munkaszerződésben megállapodhatnak havi, heti, napi vagy órabérben, illetve teljesítménybérben is, de a diáknak meg kell kapnia a minimálbért, ami napi 8 órás foglalkoztatás esetén havonta bruttó 266 800 forint. Ha a diákok egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgoznak, akkor nem kötelező a szerződést írásba foglalni.