A világ első mesterséges intelligencia katonai parancsnoka

Kínai kutatók által kifejlesztett mesterséges intelligencia katonai parancsnokot mutattak be, amely részt vesz a hadgyakorlatokban, és emberi vezetők tulajdonságait tükrözi.

Kínai tudósok egy olyan mesterséges intelligenciát hoztak létre, amely képes katonai parancsnokként funkcionálni a laboratóriumi hadgyakorlatok során. Ez az AI a valós emberi katonai vezetők viselkedését, erősségeit és gyengeségeit, valamint személyiségüket és gondolkodásmódjukat is képes tükrözni.

A South China Morning Post cikkére hivatkozva a Boy Genius Report szerint a mesterséges intelligencia parancsnokot kizárólag laboratóriumi körülmények között használják, amely a kínai Nemzeti Védelmi Egyetem Közös Műveleti Főiskoláján található. A virtuális parancsnoknak jelentős autonómiát biztosítottak az irányított erők felett, és aktívan részt vesz a fejlesztés alatt álló virtuális háborús szimulációkban.

A kutatások szerint az AI parancsnok rendkívül gyors tanulási képességgel rendelkezik. A témában készült tanulmány csak a Common Control & Simulation című kínai nyelvű folyóiratban érhető el. A beszámolók alapján az AI alkalmazása a hadseregben igen ígéretesnek tűnik a jövőre nézve.

: Boy Genius Report a South China Morning Post cikkére hivatkozva