Életveszélyes késelés történt egy budapesti McDonald's parkolójában

Brutális balhé robbant ki hétfő este egy budapesti McDonald's parkolójában, ahol késekkel és bajonettel felfegyverkezett támadók életveszélyesen megsebesítettek egy férfit. A BRFK közleménye szerint a pesterzsébeti gyorsétteremnél két embert bántalmaztak, az egyiküket bajonettel szúrták meg.

A 35 éves sérültet életveszélyes állapotban szállították kórházba, míg társát könnyebb sérülésekkel kezelték. Az elkövetők autókkal menekültek el a helyszínről. A Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés és csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt indított nyomozást, és 24 órán belül hat feltételezett elkövetőt azonosítottak és elfogtak, közülük egy önként jelentkezett a rendőrségen. Őket a kihallgatásuk után őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A nyomozás során kiderült, hogy az incidens előzménye egy nő miatt kialakult konfliktus volt. Az egyik későbbi áldozat kezdeményezte a találkozót 27 éves ellenfelével, hogy tettleg rendezzék konfliktusukat. A 36 éves férfi egy barátját vitte magával, aki később a bajonettes támadás áldozatává vált, míg az ellenfél öt társaságával érkezett a helyszínre. Az összetűzés azonnal kiéleződött, amikor a két csoport összecsapott. A BRFK nyomozói a hat feltételezett elkövetőt június 18-án gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. Pontos szerepeiket még tisztázzák.