Életfogytiglani büntetést kapott a kollégáját meggyilkoló férfi

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki nadrágszíjjal megfojtotta munkatársát. A bíróság szerdai közleménye szerint az elsőfokú ítéletet módosították, így a vádlott legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott és a sértett közötti kapcsolat kezdetben jó kollegiális viszonyként indult. A sértett, aki szellemi fogyatékos volt és a saját neméhez vonzódott, hamarosan mélyebb érzelmeket kezdett táplálni a vádlott iránt. A vádlott azonban nem viszonozta ezeket az érzelmeket, helyette kihasználta a sértettet, többször is kölcsönkért tőle pénzt.

A gyilkosság részletei szerint a vádlott 2021. december 27-én csalta el a sértettet egy XI. kerületi, Duna-parthoz közeli elhagyatott területre. Ott támadt rá a sértettre, hátulról megfojtotta egy nadrágszíjjal, majd elvette értékeit: mobiltelefonját, laptopját és 144 ezer forint készpénzét. A holttestet ezután a Dunába gurította, és egy faággal még beljebb is tolta.

A Fővárosi Ítélőtábla tájékoztatása szerint a vádlott korábban is elkövetett bűncselekményeket. 2021. augusztus 31-én egy metróaluljáróban egy padon alvó, öntudatlan személytől lopott el 60 ezer forintot, személyes iratokat, egy bankkártyát, valamint a sértett mobiltelefonját és elektronikai eszközeit. A bankkártyával tömegközlekedési bérleteket és menetjegyeket próbált vásárolni, összesen mintegy 350 ezer forint kárt okozva ezzel.