Bodrogi Gyula és a nyári kánikula

Június közepén kezdődött a nyári forróság, és szerdától az ország minden részén harmadfokú hőségriasztás van érvényben. A hőség mindenkit megvisel, különösen a kisgyermekeket, időseket, várandósokat és a szív- és érrendszeri betegségekkel élőket.

A Metropol megkereste Bodrogi Gyulát, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, hogy megtudja, hogyan viseli a nyári hőséget. Bodrogi Gyula pozitívan nyilatkozott a meleg időjárásról:

Én kifejezetten szeretem a meleget! Egy-két nap alatt hozzászokom, és utána már semmi bajom. Nem vagyok fáradt, nem izzadok, teljesen jól működöm. Tudom, hogy féltenek engem, de nincs rá okuk, fel tudom mérni, mennyit vállalok, nem keresem a bajt!

A színész elmondása szerint jól bírja a nyári hőséget, és nem érzékeli negatívan az időjárás-változásokat, bár a viharokat már előre megérzi, ami fájdalommal jár számára:

Nem vagyok az a fajta, akit kicsinálnak az időjárás-változások, bár tény, hogy a viharokat sajnos most már előre megérzem.... Olyankor mindenem fáj. De az is kibírható! Ha a színpadra felmegyek, akkor kutya bajom sincs.

Bodrogi Gyula tehát lendülettel és derűvel tekint a nyári napok elé, és úgy tűnik, a hőség nem jelent számára akadályt. Emellett a művész nemrégiben a 90. születésnapját is ünnepelte, és továbbra is aktív a színházi életben. A Nemzeti Színházban hamarosan bemutatásra kerülő "Esthajnal" című darabban is szerepet kapott, ahol nem mindennapi partnerekkel, többek között két lóval is együtt fog szerepelni. A darab, amely a Fővárosi Nagycirkusszal közös produkció részeként kerül színre, Szarka Tamás, a Ghymes együttes legendás költő-zeneszerzőjének műve, és a cigányság folklórját, szenvedélyes lelkületét idézi meg autentikus cigány népzenével, látványos vizualitással, lendületes táncokkal és drámai erejű színészi játékkal.