Gigaberuházás Németországban

Az Amazon szerdán bejelentette, hogy 10 milliárd eurót tervez befektetni Németországban, hogy kielégítse a felhőszolgáltatások és kiskereskedelmi termékek iránti növekvő keresletet Európa legnagyobb gazdaságában.

A tervezett beruházás összegének jelentős részét, 8,8 milliárd eurót, az Amazon Web Services (AWS) nevű számítástechnikai egységének bővítésére kívánják fordítani. Az AWS a világ egyik vezető felhőszolgáltatója, amely különféle számítástechnikai szolgáltatásokat nyújt vállalatok számára az interneten keresztül. Az Amazon kiemelte, hogy a mesterséges intelligencia által vezérelt technológiák fejlesztésére szeretnének koncentrálni Európában.

Olaf Scholz, Németország kancellárja üdvözölte az Amazon döntését, amely szerinte idén 4000 új munkahelyet fog teremteni az országban. Scholz hozzátette, hogy a beruházás növelni fogja Németország vonzerejét a nemzetközi befektetők szemében.

Az Amazon ezzel a bejelentéssel tovább növeli Németországban tervezett beruházásainak összegét, amely így 17,8 milliárd euróra emelkedik.