A Galaxy S25 sorozatban kizárólag Snapdragon 8 Gen 4 lesz

A Samsung Galaxy S25 sorozatában minden jel szerint csak a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 lapkái lesznek jelen, a Samsung saját gyártású Exynos chipjei helyett. Ez a lépés jelentős változást hozhat a Samsung stratégiájában, amely korábban különböző piacokon különböző chipeket használt.

A Samsung felső kategóriás telefonjainak erőforrásai mindig is vita tárgyát képezték, különösen az Exynos és a Qualcomm Snapdragon chipek közötti különbségek miatt. A felhasználók hagyományosan kevésbé részesítették előnyben az Exynos chipeket, amelyek korábban hőproblémákkal is küzdöttek, bár a legújabb verziók már túlléptek ezeken a problémákon.

A GSM Arena által ismertetett jelentések szerint a Samsung Galaxy S25 sorozatában világszerte a Qualcomm lapkái kapnak majd főszerepet. Ez ellentmond az előző híreknek, amelyek szerint a Galaxy S25 sorozat kizárólag Exynos chipkészletet használna.

Ming-Chi Kuo elemző szerint a Samsung közelgő zászlóshajó chipje, az Exynos 2500 nem lesz szállítható a várt 3 nm-es gyártási hozam alacsony volta miatt, így a Qualcomm lesz az egyetlen SoC szállító a Galaxy S25 termékcsalád számára. Ez azt jelenti, hogy az S25 sorozatú telefonokat a Snapdragon 8 Gen 4 fogja hajtani, amelyet októberben mutattak be.

Korábban a Samsung már piacra dobott teljesen Snapdragon-alapú Galaxy S szériát, mint például az összes Galaxy S23-as modellt. A Galaxy S24 sorozatnál azonban visszatértek a régi stratégiához, és egyes piacokon Exynos, másutt Snapdragon chipekkel látták el a készülékeket. Ha Európa ismét Snapdragonhoz juthatna, sok felhasználó lenne hálás ezért a változásért.