A Rose d'Or luxusjacht újra úton

Június 18-án délután indult el Livornóból és másnap hajnalban érkezett meg Nizzába a Rose d'Or luxusjacht, amely tavaly került be a köztudatba, amikor Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát fotózták rajta. A Vesselfinder adatai szerint a hajó utoljára június 5-én és 15-én volt használatban, rövid utakat tett meg, és tavaly október óta ritkán használták.

A 63 méter hosszú Rose d'Or luxusjachtot tavaly augusztusban fotózták le, amint Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea Nápolyban szálltak fel rá, és Capri felé vettek útjukat. A képeken Várkonyi jegeskávét fogyasztott, és a házaspár Monte-Carloban is megállt. A jachtot még Kajdi Csaba is meglátogatta, aki baracklekvárt vitt Várkonyi Andreának. A hajó a telet Olaszországban töltötte, és a mostani útja jelzi, hogy elkezdődött a szezon.

A hajó 12 vendég kényelmes elszállásolására képes, és akár 13 fős legénységet is fogadhat. A 5000 tengeri mérföldes hatótávolságú jacht 130 ezer literes dízeltartályának megtöltésével éri el ezt a távolságot. Két medencével rendelkezik, és a Superyachtfan információi szerint az ára akár 75 millió dollár is lehetett, ami jelenlegi árfolyamon 27 milliárd forintnak felel meg.

A Rose d'Or jelenleg az MBH Bank (korábban Magyar Bankholding) tulajdonában lévő Euroleasing Zrt. birtokában van, amelyet tavaly június 5-én szereztek meg. A lízingbeadó cég megvásárolta a jachtot, és egy még ismeretlen lízingbevevő használja, aki lízingdíjat fizet érte. Mészáros Lőrinc, mint kiderült, nem csupán használja, de birtokolja is közvetetten a hajót.

A NER-milliárdosok korábban a Lady MRD nevű, 50 méter hosszú luxusjachtot is használták, amelyet jelenleg körülbelül 10 milliárd forintért kínálnak eladásra. A Rose d'Or tulajdonosi hálójában kezdetben egy orosz oligarchát is sejtett egy szakoldal, de erről további dokumentumokkal alátámasztott információ még nem áll rendelkezésre.