A Kalliwoda ajánlása a Navigator Investments részvényeire

A Kalliwoda elemzése szerint a Navigator Investments részvényei vételre ajánlottak, a cég jelentős növekedési potenciállal rendelkezik az ipari innovációs technológiák területén.

A Kalliwoda friss elemzésében kiemelte, hogy a Navigator Csoport jelentős felvásárlásokat hajtott végre, és további tervekkel rendelkezik ezen a fronton. Az elemzés szerint a cég célja, hogy aktív M&A stratégia révén egy vezető vállalatcsoportot építsen az ipari innovációs technológiák piacán. A társaság az elmúlt négy év során három felvásárlást hajtott végre, és 2026-ig további három felvásárlást tervez.

A vállalat ambiciózus növekedési céljai között szerepel a bevételének megnégyszerezése 2026-ra, 4-5 millió eurós EBITDA elérése, valamint 2,5 millió euró körüli adózott eredmény megcélzása. A Kalliwoda szerint a Navigator részvényei vonzó befektetési lehetőséget kínálnak, különösen figyelembe véve a papírok alacsony értékeltségi szorzóit, mint például a 2024-es P/E 4,39-es, és az EV/EBITDA 3,63-as értékét.

A cég piaci jelenlétének bővítése érdekében terjeszkedhet többek között az energiaiparba, a vasútba, az élelmiszeriparba, az orvosi műszerek piacára és a repülőgépiparba. A Kalliwoda elemzése 0,366-0,41 euró közötti részvényenkénti fair érték tartományt határozott meg a következő három évre, figyelembe véve a részvényszám hígulását.

A likviditás javulását is előrejelzik, köszönhetően a cég közkézhányadának növelésére irányuló elkötelezettségének, valamint a BÉT Standard kategóriába való belépésnek, ami szélesítheti a befektetői bázist. A Kalliwoda célára 0,44 eurót tűzött ki, ajánlása pedig vétel.

Ez a hétfői 77 forintos záráshoz képest 126 százalékos emelkedést jelent, ami 174 forintos célárat jelent a hétfői forintárfolyam alapján. A Navigator árfolyama a mai napon 3,9 százalékkal emelkedett, míg az év eleje óta 13,5 százalékos növekedést mutat.

: Forrás: article-1