Huawei FreeClip fülhallgató tesztje

A Huawei bemutatta a FreeClip nevű legújabb fülhallgatóját, amely egyedülálló C-híd kialakításával újítja meg a fülhallgatók világát, és egyensúlyt teremt a hagyományos és a hallójáratba illeszthető típusok között.

A fülhallgatók piacán általában két fő kialakítással találkozhatunk: a fülkagylóban helyet foglaló hagyományos fülesek, amelyek kényelmesek, de könnyen kieshetnek és kevésbé szűrik ki a külső zajokat, valamint a hallójáratba illeszthető típusok, amelyek jobban kizárják a zajokat, de sokak számára kellemetlenek lehetnek. A Huawei FreeClip az előnyöket ötvözi, hiszen nem kell a hallójáratba helyezni, mégis stabilan tart a fülben, még aktív sportolás közben is.

A FreeClip azonban nem tökéletes a külső zajok kiszűrésében, és magas hangerőnél a zene kiszivároghat, ami zavaró lehet tömegközlekedési eszközökön. Ennek ellenére a hangzása kifogástalan, a zene térhatású, a podcastek pedig érthetők és tisztán hallhatók. A fülhallgató ára viszont nem elhanyagolható, körülbelül 80 ezer forintba kerül.

Mit kínál a Huawei FreeClip a magas árért cserébe?

A csomagolás egyszerű: a fülhallgató mellett egy használati utasítást és egy töltőkábelt találunk benne, adapter nélkül. A párosítás gyors és egyszerű, csupán egy gombnyomás és Bluetooth kapcsolat szükséges hozzá. A fülhallgató intelligensen kezeli a bal és jobb fülben való viselést, és a Huawei AI Life alkalmazással személyre szabhatjuk a hangzást és a vezérlést.

Az AI Life alkalmazás azonban korlátozottan érhető el, csak az App Store-ban, a Huawei AppGalleryben található meg, vagy a Huawei weboldaláról tölthető le androidos eszközökre. Az akkumulátor kapacitása kiemelkedő, a töltőtokkal együtt akár nyolc órán át is élvezhetjük a zenét töltés nélkül, és a tok gyorsan töltődik, több napos használatot biztosítva.