A nap hírei – 2024. 06. 18.

Döntés született az Európai Néppártban: a Tisza Párt EP-képviselőit felvették a frakcióba. Ezzel egy időben a KDNP bejelentette, hogy kilép az Európai Néppártból.

Az Európai Néppárt hivatalosan is megerősítette, hogy a Tisza Párt európai parlamenti képviselőit felvette a soraiba. Ez a lépés jelentős változást hozhat a magyar és az európai politikai tájékozódásban. Ugyanakkor a KDNP, amely hosszú ideje az Európai Néppárt tagja volt, bejelentette, hogy kilép a frakcióból.

Giorgia Meloni, az olasz politikai élet meghatározó alakja, nyilvánosan visszautasította Orbán Viktor közeledését. A magyar miniszterelnök erre reagálva kijelentette, hogy ő nem az a típusú ember, aki bocsánatkéréssel tartozna bárkinek.

Orbán Viktorral kapcsolatban felmerült, hogy előrehozott választásokat szeretne, de úgy tűnik, hogy ezt a lehetőséget most nem fogja kihasználni. Közben a magyar uniós elnökség bemutatta új logóját és mottóját, amelyet állítólag Donald Trump egyik korábbi szlogenjéből vettek át.

A belpolitikai események sorában az is helyet kapott, hogy őrizetbe vették az óbudai alpolgármestert. Emellett Schadl György, akit korábban korrupcióval vádoltak, új üzleti vállalkozásba kezdett.

Végül, de nem utolsósorban, egy évvel ezelőtt történt a Titan hajótragédia, amely során többen életüket vesztették. Az évfordulón a túlélők és az áldozatok hozzátartozói emlékeztek meg a tragédiáról, és felhívták a figyelmet a biztonság fontosságára a vízi közlekedésben.