Új funkciók érkeznek a Windows 11 tálcájára

A Microsoft hamarosan új funkciókkal bővíti a Windows 11 tálcáját, amelyek között egyszerűbb parancsikon rögzítés és a mappa tartalmak helyes megjelenítése is szerepel. Az újításokról szivárgott ki információ az X-en, amelyeket a "PhantomOfEarth" és "Albacore" bennfentes források osztottak meg.

A Windows 11 tálcája a bevezetése óta megosztó a felhasználók körében, hiszen jelentősen eltér a korábbi Windows 10 dizájnjától és funkcionalitásától. A Computer Bild szerint nem mindenki rajong az új megjelenésért.

A Neowin online magazin beszámolója szerint a fejlesztésvadászok a 22635.3785-ös kiadás előtti verzióban bukkantak rá az új funkciókra. Az egyik újítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a start menü legutóbb használt alkalmazások nézetéből egyszerűen áthúzzák a kívánt parancsikonokat a tálcára.

Ez a drag & drop funkció jelentős könnyebbséget jelent a korábbihoz képest, amikor is a felhasználóknak az „Összes alkalmazás” nézetből kellett kiválasztaniuk és rögzíteniük a parancsikonokat.

A második újítás a több programparancsikont tartalmazó mappák helyes megjelenítését érinti az Összes alkalmazás nézetben, amely korábban hibás megjelenítést vagy akár összeomlást okozhatott a start menüben.

A harmadik fejlesztés az értesítési panelek tálcán való megjelenítésével kapcsolatos. A Microsoft lehetőséget kínál az értesítési csengő megjelenítésére vagy elrejtésére, valamint egy rövidített dátum- és időkijelzésre a megjelenítési beállításokban. Jelenleg úgy tűnik, hogy ez a funkció még nem működik megfelelően az aktuális kiadás előtti verzióban, de mivel ez még fejlesztés alatt áll, várhatóan hamarosan elérhető lesz.