Egyre több techguru áll Donald Trump mögé

Az amerikai tech iparág vezetőinek támogatása Donald Trump felé tolódik, ami David Corn elemző szerint meglepő, tekintettel arra, hogy a volt republikánus elnöknek nincsenek konkrét elképzelései a technológiáról.

David Corn, az amerikai elemző szerint a Szilícium-völgy nagyhatalmai egyre inkább Donald Trump mögé állnak, ami ellentmond a korábbi gyakorlatnak, miszerint a techvilág vezetői igyekeztek távol maradni a pártpolitikusok finanszírozásától. Corn blogjában kifejtette, hogy a felhasználók politikai hovatartozása már nem akadályozza meg a tech gurukat abban, hogy egy politikai oldal mellé álljanak.

Az elemző emlékeztet arra is, hogy Trump júniusi elején San Franciscóba utazott, ahol 12 millió dollárt gyűjtött össze egy adománygyűjtő eseményen, amit a nagy kockázati tőkebefektetők szerveztek a technológiai vezetők számára. Corn megemlíti Peter Thiel PayPal alapító milliárdost is, aki már 2016-ban támogatta Trumpot, és úttörője lehetett ennek a jelenségnek.

Egy másik példa Eoghan McCabe, az Intercom üzenetküldő cég vezérigazgatója, aki korábban bírálta Trump muszlimokra vonatkozó politikáját, de 2023-ban már ő is támogatja a volt elnököt, többek között a háborúval, bevándorlással és kriptopénzekkel kapcsolatos politikája miatt.

Az ATV szemlézése szerint ez a szövetség különösen meglepő, mivel Trumpot láthatóan nem érdekli a technológia és a kapcsolódó fejlesztések, és nincs kiforrott véleménye a mesterséges intelligenciáról. Ennek ellenére tisztában van azzal, hogy az iparág vezetőinek jelentős tőkeereje van, ami előnyös lehet az újraválasztási kampányában.