Újabb magyar kvótaszerzés, Póta Georgina is indulhat az olimpián

Az asztaliteniszező Póta Georgina kvótát szerzett egyesben a párizsi olimpiára, így ő is képviselheti Magyarországot a közelgő játékokon.

A nemzetközi szövetség (ITTF) a kedden megjelent világranglistáról töltötte fel az egyes mezőnyt, és Pink Márk szövetségi kapitány tájékoztatása alapján Póta Georgina, a Budaörs 39 éves játékosa kapta meg az egyik indulási jogot. A kétszeres Európa-bajnok asztaliteniszező tavasszal kiválóan teljesített a nemzetközi versenyeken, ami lehetővé tette számára, hogy a világranglista 71. helyére lépjen előre, ezzel kiharcolva a részvételt a párizsi olimpián.

Póta Georgina pályafutása során már ötödik alkalommal készülhet fel az ötkarikás játékokra, korábban Pekingben (2008), Londonban (2012), Rio de Janeiróban (2016) és Tokióban (2021) is részt vett egyesben. A magyar csapatot így három asztaliteniszező fogja képviselni Párizsban, hiszen korábban Ecseki Nándor és Madarász Dóra vegyes párosban már biztosították helyüket az olimpián.

A párizsi olimpia ünnepélyes megnyitójára július 26-án kerül sor, de a versenyek már július 24-én megkezdődnek. Póta Georgina és társai tehát hamarosan megkezdhetik a felkészülést a világ egyik legnagyobb sporteseményére.