Este debütál az Európa-bajnokság egyik nagy esélyese

Este lép pályára a 2016-os Európa-bajnok Portugál válogatott, amely a cseh csapattal mérkőzik meg. Cristiano Ronaldo és társai az esti csúcsmeccsen a favoritok, de a kezdőcsapat összeállítása még kérdéses.

A portugál válogatott, amely 2016-ban megnyerte az Európa-bajnokságot, ma este a cseh válogatottal néz szembe, amely a FIFA világranglistáján csak a 36. helyen áll. A portugál csapat, mely a hatodik helyet foglalja el ezen a listán, így az esti mérkőzés egyértelmű favoritja.

Cristiano Ronaldo, aki a szaúdi bajnokságban 31 meccsen 35 gólt és 11 gólpasszt jegyzett, a portugál válogatott egyik legnagyobb sztárja, ám nem biztos, hogy kezdőként lép majd pályára. Roberto Martinez szövetségi kapitány választhatja helyére Diogo Jotát, Joao Félixet vagy Goncalo Ramost is, akik mind kihívást jelenthetnek a veterán támadó számára.

A cseh csapatot nem erősítik annyira világsztárok, mint a portugál válogatottat. Patrick Shick, aki a Bayer Leverkusennel bajnoki címet nyert, a cseh csapat egyik legkiemelkedőbb játékosa.

A Portugália-Csehország mérkőzést este kilenctől követhetik percről percre a hvg.hu-n, míg egy másik találkozót, a Törökország-Grúzia meccset este hat órától közvetítjük.