Közalkalmazotti jogviszony és a Nők40 nyugdíj

Minden évben számos közalkalmazott nő szeretné tudni, hogy fel kell-e menteni őket a közalkalmazotti jogviszonyból, ha a Nők40 nyugdíjat igényelnek. A nyugdíjigénylés nem követeli meg a biztosítási viszonyok, így a közalkalmazotti jogviszony megszüntetését, ezt a nyugdíjmegállapító hatóság sem vizsgálja.

A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény értelmében azonban kötelező felmenteni a munkavállalót, ha a felmentési idő lejártáig teljesíti a Nők40 feltételeit és igényli a kedvezményes nyugdíjat. Ha a nő a felmentési idő utolsó napján szerzi meg a szükséges 40 évi jogosultsági időt, a munkáltató köteles megszüntetni a jogviszonyt, amit a munkavállalónak igazolnia kell.

A Nők40 nyugdíj igénylésénél a felmentési időt a feltételek teljesülésének napjától visszafelé kell számolni, míg a korhatáros nyugdíj esetében a korhatár betöltésének napjától kezdődik. Például, ha egy nő 2024. december 1-jén éri el a 40 éves jogosító időt, akkor a felmentési idő 2024. április 1-jén kezdődik, míg egy férfi kollégája esetében, aki ugyanazon a napon tölti be a 65 éves korhatárt, a felmentési idő 2025. augusztus 1-jén jár le.

A felmentési idő általában nyolc hónap, amely a harminc év közalkalmazotti jogviszony után hat hónappal hosszabbodik meg, és a munkáltató köteles a közalkalmazottat legalább a felére mentesíteni a munkavégzés alól.

Végkielégítésre a közalkalmazottak nem jogosultak, de jubileumi jutalomra igen, amely huszonöt, harminc, illetve negyvenévi közalkalmazotti jogviszony esetén jár. Ha egy nő a Nők40 nyugdíjat igényli és legalább harmincöt évi jogviszonnyal rendelkezik, akkor a negyvenéves jogviszonnyal járó jubileumi jutalmat kell kapnia.

A felmentési idő előtt vagy annak munkával töltött részére kell kiadni az időarányos szabadságot, a mentesített részre nem. Más közszolgálati jogviszonyokban a felmentési időtartamok eltérhetnek.

A Nők40 nyugdíj igénylése nem kötelező, a feltételek teljesítése után lehetőség van a nyugdíjazást későbbre halasztani vagy akár el is tekinteni tőle. A nyugdíj mellett dolgozni is érdemes lehet, mivel a nyugdíjasként szerzett kereset járulék- és szochomentes. Öt kormányzati ágazatban - a szociális szférában, gyermekvédelemben, gyermekellátásban, köznevelésben és szakképzésben - a nyugdíj mellett is lehet dolgozni, az egészségügyben pedig jövedelemkiegészítést lehet igényelni a nyugdíj szünetelése alatt.