Igaly Diána fia az édesanyja tragédiájáról beszélt

A három évvel ezelőtt elhunyt olimpiai bajnok sportlövő, Igaly Diána fia, Tamás a Meglepetés Magazinnak mesélt édesanyja utolsó napjairól és arról, hogy mennyire szerette volna, ha unokája születik.

Igaly Diána, a magyar sportlövészet kiemelkedő alakja, négy olimpián vett részt és számos világ- és Európa-bajnoki címet szerzett. Fia, Tamás, aki édesanyja egyedüli gyermeke, 2020 nyarán kötött házasságot, és elmondása szerint édesanyja nagyon örült, hogy megtalálta élete párját. „Az esküvőnk fantasztikusan sikerült. Anyukám boldog volt, hogy megtaláltam életem párját, mert nagyon kedvelte a mennyét. Azt is várta, hogy bővüljön a családunk, és unokája szülessen. Szeretett volna nagymama lenni. Értett a gyerekek nyelvén, hiszen saját tanítványai is voltak, akiket az édesapjáról, Igaly Józsefről elnevezett lövészklubban oktatott” – mesélte Tamás.

A tragédia azonban váratlanul érte a családot, amikor Igaly Diána elkapta a koronavírust és állapota otthon gyorsan romlani kezdett. „Anyu elkapta a Covidot, és egyre rosszabbul lett otthon. Egy hét után bekerült a kórházba, majd egyik napról a másikra lélegeztetőgépre tették. Akkoriban látogatási tilalom volt, én is csak egyetlenegyszer mehettem be hozzá, de már volt olyan állapotban, hogy beszélni tudjunk. A családunkat teljesen letaglózta édesanyám váratlan elvesztése. Rendszeresen sportolt, egészségesen élt, nem dohányzott. Nem értettük, hogy fordulhatott elő éppen vele ez a tragédia. A sors nagyon kegyetlen volt vele” – emlékezett vissza Tamás.

Igaly Diána, aki nemcsak mint sportoló, hanem mint ember is példakép volt sokak számára, 2021 áprilisában hunyt el. Tamás szerint édesanyja angyali természettel rendelkezett, a humor és a küzdeni akarás átsegítette őt a nehézségeken. Az olimpiai bajnok halála óriási űrt hagyott maga után, nemcsak a sportvilágban, hanem családja szívében is.