Növekvő erőszak a mentők ellen

Az Országos Mentőszolgálat közösségi médián keresztül hívta fel a figyelmet arra, hogy egyre gyakoribbak és durvábbak a mentőszemélyzet elleni támadások. Az elmúlt két hónapban több mint húsz esetben érte őket bántalmazás.

Az Országos Mentőszolgálat Facebookon tett közzé egy komoly hangvételű bejegyzést, amelyben arról számoltak be, hogy a mentőszolgálat munkatársai egyre gyakrabban válnak erőszakos cselekmények áldozatává, miközben életeket mentenek. Az elmúlt két hónap során több mint húsz alkalommal támadtak rájuk, és ezek az esetek egyre durvább formákat öltenek.

A támadások különböző formáit említették, például volt, amikor a betegek hozzátartozói, máskor maguk a betegek váltak agresszívvá. Egy esetben egy beteg a mentőkocsi belsejében késsel fenyegette meg a mentőszolgálat egyik tagját, de gyakoriak voltak az ököllel vagy lábbal történő támadások is, amelyek komoly sérüléseket okoztak.

A Mentőszolgálat kiemelte, hogy bár a segítségnyújtás a hivatásuk része, és minden nehézség ellenére elvégzik a feladatukat, a támadások és fenyegetések ellehetetleníthetik a segítségnyújtást, ami akár életekbe is kerülhet.