Új funkció a Chrome böngészőben: Hallgassa meg a weboldalakat!

Az androidos Chrome böngészőbe érkező új funkcióval a felhasználók képesek lesznek szöveges tartalmakat felolvasni, mintha csak egy podcastot hallgatnának.

A Google folyamatosan bővíti a Chrome böngésző képességeit, és az új Oldal meghallgatása funkcióval a jövőben akár ezt a cikket is meghallgathatja. A szöveges tartalmak felolvasása mellett a felhasználók számos vezérlőt is igénybe vehetnek, mint például a lejátszás, szüneteltetés, a lejátszási sebesség módosítása, a kívánt hang kiválasztása, valamint a szövegkiemelés és az automatikus görgetés be- és kikapcsolása.

A The Verge információi szerint a felolvasás hangját és nyelvét is testre szabhatja a felhasználó. Az új funkció eléréséhez egyszerűen meg kell nyitni egy szöveges tartalmat tartalmazó weboldalt, majd a jobb felső sarokban található Továbbiak menüpont alatt az Oldal meghallgatása lehetőségre kell koppintani.

Jelenleg a funkció több nyelven is elérhető, köztük angol, arab, bengáli, kínai, francia, hindi, indonéz, japán, német, orosz, portugál és spanyol nyelven, de a magyar nyelv támogatottságáról még nincs információ.

A 9to5Google szerint a Chrome asztali változatában már korábban tesztelt funkció az androidos böngésző 126-os verziójában jelent meg.

A Google háza táján az elmúlt időszakban a nemrég bevezetett, majd leállított AI funkciója miatt voltak gondok. A program a felhasználók megjegyzéseit alapul véve olyan érdekes keresési találatokat alkotott, mint hogy "tegyünk ragasztót a pizzánkra", vagy hogy "minden nap együnk meg egy követ".

A Google nem áll meg az innováció terén, a DeepMind részlegük a V2A néven emlegetett mesterséges intelligenciájukkal újabb területen kísérletezik. A V2A képes videók elemzésére és hozzájuk szinkronizált hangok, például párbeszédek generálására. A technológia segítségével gyorsíthatók fel a videók létrehozásának folyamatai. A DeepMind a YouTube-on bemutatott videójában szereplő MI-t videókon, hangokon és mesterségesen generált tartalmakon képezte ki, így tanulta meg, hogy bizonyos hangokat milyen vizuális elemekhez társítson. A szakemberek jelenleg azon dolgoznak, hogy a generált párbeszéd szinkronban legyen a beszélő ajkának mozgásával, és a létrehozott hang jó minőségű legyen.

: article-1 : article-2 : article-3