Új funkció a Chrome Android alkalmazásban: weboldalak felolvasása

A Google Chrome böngésző Android változata egy új funkcióval bővült, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a böngésző felolvassa nekik a weboldalak szövegeit. A "Listen to this page" („Hallgasd meg ezt az oldalt”) elnevezésű újítás segítségével a Chrome-ban megnyitott bármely weboldal tartalmát felolvastathatjuk Androidos eszközünkön.

A funkció nem csupán a szöveg felolvasására képes, hanem egy kezelőfelületet is biztosít, amelyen keresztül szabályozhatjuk az olvasás hangszínét és sebességét, valamint a felolvasás közben bele is tekerhetünk a szövegbe, mint a zenei alkalmazások esetében. Emellett a Chrome képes azonnal lefordítani a szöveget a kívánt nyelvre, így a felhasználók más nyelveken is meghallgathatják a weboldalak tartalmát.

A funkció elérhetőségét a böngésző jobb felső sarkában található menüben ellenőrizhetik a felhasználók. Ehhez csupán egy Android operációs rendszerrel rendelkező telefonra és egy szöveget tartalmazó weboldalra van szükség.

A 9to5google információi szerint a felhasználók akkor is folytathatják a weboldalak meghallgatását, ha a telefonjuk képernyője le van zárva vagy másik lapot nyitnak meg, de ehhez a Chrome böngészőt nyitva kell tartaniuk, mivel annak bezárása megszakítja a lejátszást.