Hollandiába költözik az OXO Technologies

Az OXO Technologies tájékoztatta a befektetőket, hogy a társaság közgyűlése egyhangúlag jóváhagyta a székhely áthelyezését Rotterdamba.

Az OXO Technologies bejelentette, hogy 2024. június 18-án tartott közgyűlésen a részvényesek egyhangúlag megszavazták a társaság székhelyének Hollandiába költöztetését. A döntés értelmében a társaság a magyar cégnyilvántartásból kikerülve, de változatlan részvényesi körrel és tőkeszerkezettel, NV (Naamloze Vennootschap) társasági formában kerül bejegyzésre a holland cégnyilvántartásba.

A székhelyváltoztatás nem érinti a részvények kereskedését, hiszen a társaság részvényei továbbra is elérhetők maradnak a BÉT Xtend piacán. Az átalakulás után a részvényesek automatikusan a holland cégnyilvántartásba bejegyzett társaság azonos számú és névértékű részvényeivel rendelkeznek majd.

A társaság a székhelyváltoztatás jogi folyamatának befejezése után tervezi részvényeinek a BÉT Standard piacra történő bevezetését.

Ezzel párhuzamosan, a BÉT-en történt egy jelentős ügylet, amely során a Wallis Asset Management 670 ezer darab AutoWallis „C” sorozatú törzsrészvényt vásárolt. Az ügyletek keretében a Wallis Asset Management két részletben, darabonként 149 forintos egységes vételár ellenében, összesen 99,83 millió forint értékben szerezte meg a részvényeket. Az ügyletek technikai lebonyolítása 2024. június 14-ét követően történt, tőzsdei forgalmon kívüli (OTC) ügylet keretében.

A Magyar Telekom bejelentése szerint, a korábban lemondott részvény-visszavásárlási aukció helyett, a vállalat részvényeket fog visszavásárolni a Budapesti Értéktőzsdén napi kereskedés keretében, valamint Fix ügyletekkel. Az összeg változatlan, összesen legfeljebb 24 milliárd forintért vásárolhat részvényeket a Telekom, a részvények maximális száma 225 818 026 darab. A részvény-visszavásárlás 2024. június 19-től 2024. június 26-ig tart, és ha ez idő alatt a visszavásárolt részvények ellenértéke nem éri el a 24 milliárd forintot, akkor a Telekom 2024 őszén tervezi folytatni a részvény-visszavásárlást. A Magyar Telekom idén is sztárpapír a BÉT-en, miközben a BUX index értéke 15 százalékot emelkedett, a Telekom árfolyama 51 százalékkal került feljebb.