A kriptopiaci esés hatásai

Hetek óta tartó lejtmenet után a fontosabb kriptoeszközök árfolyama az elmúlt órákban hirtelen esett, ami többszáz millió dollár értékű kriptoeszköz likvidálását eredményezte.

A bitcoin árfolyama 2,7 százalékkal csökkent, míg az ethereum 2,8 százalékot veszített az értékéből, a binance coin pedig 3,8 százalékot esett. Ezek az esések a kriptopiac számára nem számítanak jelentősnek, különösen annak fényében, hogy a kriptovaluták egy nagy rali után vannak, ahol a bitcoin 53, az ethereum 50, a binance coin pedig 87 százalék pluszban áll az év eleje óta.

A CryptoNews információi szerint a bitcoin gyors áresése több mint 420 millió dollár értékű long pozíció likvidálását váltotta ki 24 óra leforgása alatt. A Coinglass adatai alapján összesen 190 144 kereskedő érintett, és a teljes likvidálás mértéke elérte a 480,93 millió dollárt, amiből 420 millió dollár a long pozíciókra esett. A legnagyobb kriptotőzsdéken, mint a Binance, az OKX és a HTX, közel 372 millió dollár értékű long pozíciót zártak le.

Míg a főbb kriptoeszközök 2-4 százalékos esést mutatnak, addig a kisebb coinok esetében 5-10 százalékos árcsökkenést figyelhetünk meg. Fontos megjegyezni, hogy a cikk nem tartalmaz befektetési tanácsadást vagy ajánlást.