A Samsung Galaxy S24 FE dizájnjának kiszivárgott részletei

Egy friss szivárgás révén napvilágot látott a Samsung Galaxy S24 FE dizájnjának menta színű változata, amely hasonlóságot mutat a Galaxy S24 zászlóshajó modellel.

A Samsung Galaxy S24 sorozata, amely idén januárban debütált, magas elvárásokat támaszt a következő generációs készülékekkel szemben. Az S24 Ultra már a megjelenésekor is kiemelkedett árával és dizájnjával. Most OnLeaks, egy neves okostelefon-szivárogtató, részletes képeket tett közzé a Galaxy S24 FE-ről, több szögből megközelítve, egy exkluzív szivárogtatás keretében, melyet a GizNext hírportállal közösen publikáltak. A készülék színe hivatalosan még nem ismert, de a renderelések alapján a menta színű változatot idézi meg. Az Android Central szerint a dizájn nagymértékben követi a Galaxy S24 modelljét.

A GizNext információi szerint a Galaxy S24 FE várhatóan egy nagyobb, 6,65 hüvelykes képernyővel érkezik, szemben a Galaxy S23 FE 6,4 hüvelykes kijelzőjével. Ez alapján valószínűsíthető, hogy a Samsung a Fan Edition sorozatban is folytatja a képernyőméret növelésének tendenciáját, így egy 6,65 hüvelykes Super AMOLED kijelző valóban a Galaxy S24 FE része lehet.

A hátlapi tripla kamera rendszer egy 50 MP-es fő lencsével bővülhet, de a többi kamera részleteiről egyelőre nem áll rendelkezésre információ. A szivárogtatások szerint a Galaxy S24 FE egy Exynos 2400 chipkészlettel is piacra kerülhet. Emellett a készülék 8 GB RAM-mal és Android 14 operációs rendszerrel, valószínűleg One UI 6.1 felülettel a tetején érkezhet. OnLeaks szerint azonban lehetséges, hogy a készülék akár 12 GB RAM-mal is kapható lesz, 256 GB tárhely mellett.

A Galaxy S24 FE megjelenését tekintve, elődjéhez hasonlóan, idén ősszel várható a piacra lépése. Azonban a Samsungnak komoly kihívója is akadhat a hajlítható kijelzős mobilok piacán, ahol a Honor legújabb készüléke, a Magic V Flip, a konkurenciát megszégyenítő specifikációkkal és kedvező árazással léphet be a piacra. A Magic V Flip nagyobb kijelzőt, vékonyabb kialakítást és jelentősen nagyobb üzemidőt ígér, ami a jövőben komoly fejfájást okozhat a Samsungnak, hiszen a hajlítható telefonok szegmensét jelenleg ők uralják. A Honor új készüléke egy Snapdragon 8 Gen 1-es lapkával, 4800 milliamperórás akkumulátorral és 66 wattos gyorstöltéssel érkezik, ami 42 perc alatt képes teljesen feltölteni a telefont. A Magic V Flip ára keleten körülbelül 640 euró, ami a magyarországi piacra lépés esetén akár 300 ezer forint alá is beszorítható lenne, jelentős versenyelőnyt biztosítva ezzel a Honor számára.