Boeing vezetője elismeri: A biztonsági kultúra nem tökéletes

Dave Calhoun, a Boeing vezérigazgatója beismeri, hogy a vállalat biztonsági kultúrája nem tökéletes, és a cég lépéseket tesz a javítás érdekében az Alaska Airlines esete után.

A Boeing vezérigazgatója, Dave Calhoun kedden a szenátusi meghallgatáson fogja elmondani, hogy a repülőgépgyártó tisztában van a biztonsági kultúrájával kapcsolatos aggodalmakkal, amelyek az Alaska Airlines esete kapcsán merültek fel. Calhoun a Reuters által látott írásbeli nyilatkozat szerint kijelenti: "Sok szó esett a Boeing kultúrájáról. Világosan hallottuk ezeket az aggodalmakat. A kultúránk messze nem tökéletes, de lépéseket teszünk, és haladunk előre".

Calhoun hangsúlyozza, hogy a repülőgépiparban minden részletre oda kell figyelni, és minden feladatot helyesen kell végrehajtani. Ezen felül hozzátette, hogy a Boeing meghallgatta a dolgozói véleményét és ötleteit, és ezek alapján hozott intézkedéseket. A vállalat egy független minőségügyi szakértőt is megbízott azzal, hogy értékelje a folyamatokat.

A Szövetségi Légügyi Hivatal vezetője a múlt héten arról számolt be, hogy az ügynökség "túlságosan lazán kezelte" a Boeing felügyeletét a január 5-i baleset előtt.

: Reuters