Revolut hűségprogram Magyarországon: a RevPontok

Június közepétől Magyarországon is elérhető a Revolut új hűségprogramja, a RevPontok, amelyeket különféle utazási szolgáltatások igénybevételekor lehet felhasználni.

A Revolut hűségpontjait a kártyás vásárlások során gyűjthetik össze a felhasználók, és ezeket a pontokat repülőjegyekre vagy szállásfoglalásokra válthatják be. A pontok gyűjtésének mértéke a választott csomagtól függ, például a Standard csomag esetén minden elköltött 5000 forint után 1 pont jár, míg a Metal és az Ultra előfizetések esetében ez az összeg jóval kevesebb, 1000, illetve 500 forint. A pontokat továbbá növelheti az aprópénz felkerekítése, valamint a Revolut Szállások vagy Élmények funkcióinak használatakor is pontokat szerezhetnek a felhasználók.

A RevPontok beváltása elsősorban utazási szolgáltatásokra koncentrálódik. A pontokat légi mérföldekre válthatják a felhasználók, többek között az Air France, a British Airways, a KLM és a Qatar Airways légitársaságoknál. A pontokat szállásfoglalásoknál is fel lehet használni kedvezményekre, és az Élmények menüpontban is érvényesíthetők. Fontos megjegyezni, hogy a pontok három évig maradnak érvényesek.

A Revolut hűségprogramjának bevezetésével megszűnik a korábbi pénzvisszatérítési rendszer, amely a szállásfoglalások esetében volt elérhető. A Standard csomagban korábban 3 százalék, míg az Ultra előfizetésnél akár a foglalás 10 százalékát is visszakaphatták a felhasználók, de ez a lehetőség mostantól nem áll rendelkezésre.

A Revolut több új szolgáltatást is bevezetett Magyarországon a RevPontok mellett. Az új befektetési lehetőségek közé tartoznak a Rugalmas Pénzpiaci Alapok (MMF), amelyek alacsony kockázat mellett kínálnak kamatot többféle devizában. A befektetett pénzt a Fidelity pénzpiaci alapjaiban helyezik el, és a kamatok mértéke a csomagtól függően változik. A Standard csomagban például az euróra 3,06 százalék, a dollárra 3,97 százalék hozam érhető el, míg az Ultra előfizetés esetén az euró alapú megtakarítások 3,97 százalékot, a dollár megtakarítások pedig 5,32 százalékot fialnak a jelenlegi piaci környezetben.