A lakossági állampapírok értékesítési adatai

A lakossági állampapírok piacán változások történtek: az Államadósság Kezelő Központ adatai alapján a Fix Magyar Állampapír (FixMÁP) értékesítése vezet, míg az új MÁP Plusz is jelentős értékesítést ért el.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) legfrissebb értékesítési adatai szerint a lakossági állampapírok közül a Fix Magyar Állampapír (FixMÁP) iránt volt a legnagyobb kereslet a múlt héten, összesen 17,2 milliárd forint értékben. A Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) 11,8 milliárd forintos értékesítéssel követte a listán. Az újonnan bevezetett MÁP Plusz, mely évi 6,73%-os átlagkamattal kecsegtet, közel 10 milliárd forintos értékesítéssel a harmadik helyre került.

A lakossági befektetők összességében 47,6 milliárd forint értékű állampapírt vásároltak, ami javulást mutat az előző heti gyengébb számokhoz képest. Az Egyéves Magyar Állampapír értékesítésének lezárása után, melyet az új MÁP Plusz váltott fel, valószínűleg magasabb értékesítési számokat láthatnánk, ha ez a papír még elérhető lenne.

Ugyanakkor a prémium állampapír iránti kereslet a múlt héten az idei mélypontra süllyedt, mindössze 3,1 milliárd forintnyi értékesítést értek el.

: Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) értékesítési adatai.