Olasz válogatott: Ragasztóproblémák és gyors gól a meccsen, de a kapitány többet vár a spanyolok ellen

Az olasz válogatott nem kezdte jól az Európa-bajnokságot, hiszen az albánok elleni mérkőzésen már a 23. másodpercben gólt kaptak. A meccsen nem csak a védelem, hanem a mezük is gyorsan feladta a harcot, az emblémák sorra váltak le a játékosokról. Luciano Spalletti szövetségi kapitány szerint a csapatnak határozottabban kell majd futballoznia a spanyolok ellen.

Az olaszok számára nem indult jól a szombat esti találkozó, Federico Dimarco hibájából az albán Nedim Bajrami már a meccs elején betalált, ezzel az Eb történetének egyik leggyorsabb gólját szerezve. Az olasz válogatott mezének ragasztása is hasonlóan gyorsan engedett meg, a játékosok épphogy csak beleizzadtak, amikor az ujjakra vasalt logók és emblémák elkezdtek leválni. Giovanni Di Lorenzo, Jorginho és Riccardo Calafiori mezén is megfigyelhető volt ez a jelenség.

A mérkőzés azonban fordulatot vett, az olaszok hamar összeszedték magukat. Alessandro Bastoni fejes góljával már a 11. percben egyenlítettek, majd Nicolò Barella távoli bombagóljával megszerezték a vezetést a 19. percben. Az olasz csapat a továbbiakban is fölényben játszott, és Thomas Strakosha, az albán kapus bravúrjai nélkül akár nagyobb különbség is lehetett volna a két csapat között. A B csoportban így Olaszország és Spanyolország győzelemmel kezdett, míg az albánok és a horvátok még pont nélkül állnak.

Luciano Spalletti, a címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, nem volt teljesen elégedett csapata játékával, és kiemelte, hogy a csapatnak sokkal határozottabban kell majd futballoznia a spanyolok elleni következő mérkőzésen. A dortmundi meccsen az albánok ellen a gyors gól után a csapat megfordította az állást, de a második félidőben már nem lőtt több gólt, és végül 2–1-re győzött. Spalletti méltatta játékosait a gyors reakcióért, de a második félidőben mutatott játékot már nem tudta dicsérni.

„Van számtalan dolog, amin javítanunk kell, mert jól láthatóan néhány szituációban gyengébben teljesítettünk, mint ahogy azt vártuk” – jegyezte meg az olasz tréner. „Határozottabbnak, ügyesebbnek és precízebbnek kell lennünk a támadásépítésnél. Amikor egy embert sikerül tisztára játszani, akkor azt ki kell használni és meg kell büntetni az ellenfelet. A második félidőben a játékosok azt hitték, briliánsak azzal, hogy tartották a labdát” – mondta Spalletti, aki szerint a spanyolok ellen több lesz majd a terület a játékosai előtt, mert a spanyol válogatott nyíltabban játszik az albánnál.

Az olaszok sikerükkel második helyen állnak a csoportban a spanyolok mögött, akik 3–0-ra verték szombaton Horvátország csapatát. Spalletti hangsúlyozta, hogy a csütörtöki csoportrangadón jobb támadójáték kell csapatától, és bízik benne, hogy a spanyolok agresszív letámadása miatt több lehetőségük lesz előre játszani a labdát.