A Gondosóra program sikere: 650 ezer regisztráció

Mára már több mint 650 ezer ember regisztrált a Gondosóra programra, amelynek köszönhetően minden harmadik 65 év feletti állampolgár használja ezt a szolgáltatást, jelentette be a miniszterelnök főtanácsadója.

Nyitrai Zsolt vasárnap Facebook-oldalán keresztül osztott meg információkat a program sikerességéről. Elmondása szerint a Gondosóra jelzőeszköz eddig 19 ezer életet mentett meg, és további 330 ezer esetben nyújtott segítséget a hétköznapi helyzetekben.

A főtanácsadó bejelentette, hogy hamarosan egy telefonos alkalmazás is elérhető lesz, amely további támogatást nyújt majd az időseknek és hozzátartozóiknak.

Nyitrai Zsolt kiemelte, hogy a Gondosóra program növeli a nyugdíjasok biztonságérzetét és megnyugvást ad a családtagoknak. A legidősebb felhasználó jelenleg a 107 éves Gizi néni, akinek jó egészséget kívánt a főtanácsadó.

Végül arra kérte a hozzátartozókat, hogy amennyiben még nem regisztráltak, tegyék meg ezt az ingyenes szolgáltatáson keresztül, online a gondosora.hu weboldalon vagy a 06 1 445 0080-as telefonszámon.