Tíz nap után került elő a kaliforniai túrázó

Egy 34 éves férfi, Lukas McClish háromórás túrára indult a kaliforniai Santa Cruz hegységben, de eltévedt és tíz napot töltött magányosan a vadonban.

Lukas McClish június 11-én vállalkozott egyedül egy háromórás gyalogtúrára a Santa Cruz hegységben, de a korábbi erdőtüzek által megváltoztatott táj miatt eltévedt. A férfi családja június 16-án értesítette a hatóságokat, amikor nem jelent meg az apák napi vacsorán, mire kiterjedt mentőakció indult.

A Santa Cruz megyei Sheriff hivatalának egyik drónja és egy nyomkövető kutya segítségével végül június 20-án találták meg McClish-t a Big Basin Redwoods State Parkban. A hatóságok szerint több tanú is hallott segélykiáltásokat a területen, de nehéz volt megállapítani a hangok forrását. A férfi kimerült volt, izomláza is volt, és elment a hangja, de komolyabb sérülések nélkül, hipotermiás állapotban került elő.

McClishnek nem volt élelme, sem meleg ruházata, csupán egy nadrágja, túracipője, sapkája, egy zseblámpája és egy összecsukható ollója volt nála. A túléléséhez a forrásokból és patakokból ivott vizet, naponta legalább egy gallon (kb. 3,7-3,8 liter) fogyasztására törekedve, és vadon termő bogyókat evett. Nedves leveleken aludt, hogy valahogy átvészelje az éjszakákat. A mentés után elmondta, hogy nagyon hálás és meghatott volt, amikor megtudta, mennyien dolgoztak a megmentésén, és fantasztikus élmény volt számára a megtalálás.