Jobban van Kempf Zoltán, a súlyos balesetet szenvedett BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.

A 28 éves sportoló a svájci EUC freestyle Európa-bajnokságon esett el gyakorlata közben, amelynek következtében súlyos agyrázkódást és többszörös arccsonttörést szenvedett. Azonnal kórházba, az intenzív osztályra szállították, de mostanra már elhagyhatta azt, mivel csigolya- és gerincvelő-sérülése nem mutatható ki nála.

Bessenyei Dávid neurológus szakorvos videóhívások során egyeztet a sportolóval és annak svájci kezelőorvosával. Elmondta, hogy Kempf állapota kielégítő és megnyugtató, és mozgáskészséggel, mozgáskoordinációval kapcsolatos károsodás nem alakult ki nála. „Bizakodóak lehetünk, mert állapota stabil, és napról napra jobban érzi magát. Biztosak lehetünk benne, hogy a sportban mutatott elszántsága a gyógyulásban is sokat számít majd” – tette hozzá az orvos.

Város Viktória, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) szakmai alelnöke, szakágvezetője elmondta, hogy Kempf az orvosokkal és az ápolókkal angolul és magyarul is kommunikál. Hangsúlyozta, hogy az MKSZ mindenben segíti és támogatja a sportoló felépülését. Hazatérésének időpontját állapotának javulása fogja meghatározni. Város Viktória kiemelte Kempf hatalmas mentális erejét, és kérte a sajtó munkatársait, hogy tartsák tiszteletben a család kérését, miszerint Kempf gyógyulása a legnyugodtabb körülmények között történhessen.

Az MKSZ köszönetet mondott a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársainak és Magyarország Berni Nagykövetségének a segítségért, amelyet Kempf zökkenőmentes és hatékony ellátása érdekében nyújtottak. Külön köszönetet fejeztek ki dr. Kroll Eszter konzul asszonynak.

Kempf Zoltán szeptember 21-én került az intenzív osztályra. A sportoló gyakorlata közben esett el balszerencsésen, ami miatt azonnal kórházba szállították. Az MKSZ hangsúlyozta, hogy Kempf állapota jelenleg stabil.