Júliusi nyugdíj és családi pótlék utalások időpontja

A 2024-es évben a nyugdíjak hivatalos folyósítási napja többnyire a hónap 12. napja, így júliusban is ekkor várható az utalás. A családi pótlék és egyéb ellátások jóváírása a hónap elején, július 2-án történik.

A nyugdíjakat általában minden hónap 12. napján utalják, kivéve, ha ez a nap hétvégére esik, ebben az esetben a nyugdíj korábban érkezhet, mint ahogy ez májusban is megtörtént. Júliusban a nyugdíjat pénteken, a hónap 12. napján fogják megkapni az arra jogosultak.

Azok a nyugdíjasok, akik postai úton kapják meg a nyugdíjat, a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptár szerinti napon vehetik át azt. A kézbesítési naptárakat a posta már az előző év novemberében kiküldte.

A nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személyek választhatják a postai kifizetés helyett, hogy a nyugdíjat saját vagy a nyugdíjas társtulajdonában lévő belföldi bankszámlára utalják. Az ezzel kapcsolatos igényt írásban kell benyújtani a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának.

A családi pótlék és más kapcsolódó ellátások, mint például a gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás, fogyatékossági támogatás, valamint a vakok személyi járadéka a bankszámlákon július 2-án kerül jóváírásra. Amennyiben valaki postai úton kapja az ellátást, úgy a jóváírást követő 2-4 munkanapon belül veheti kézhez.