Magyar Péter ügyében nyomoz a BRFK a Dunában talált telefon miatt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nem csak a szórakozóhelyen történtek, hanem egy Dunába dobott telefon ügyében is nyomozást folytat. Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke egy őt videózó férfi telefonját vette el és hajította a folyóba, amiért akár mentelmi jogát is elveszítheti.

A BRFK sajtóosztálya megerősítette, hogy 2024. június 21-én hajnali 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés alapján garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, és az V. Kerületi Rendőrkapitányság kezdte meg a nyomozást. A feljelentés szerint a rongálás egy, a Dunában megtalált mobiltelefonra terjed ki, de további tájékoztatást egyelőre nem kívánnak adni.

Az események Budapest egyik belvárosi szórakozóhelyén zajlottak, ahol Magyar Péter összeszólalkozott egy másik férfival. Egy szemtanú szerint a férfi ráfogott Magyar Péter nyakára, majd dulakodni kezdtek, és a biztonságiak közbeléptek. A biztonságiak úgy ítélték meg, hogy Magyar Péter kezdte az inzultálást, és felszólították távozásra. Amikor nem akart menni, erőszakkal vezették ki.

Egy másik forrás szerint a dulakodás oka az volt, hogy Magyar Péter elvette és eldobta egy őt videózó vendég telefonját, amit a rendőrség megerősített. Az Index által közölt, erősen megvágott videó alapján Magyar Péter csütörtökön egy belvárosi szórakozóhelyen bulizott, ahol összeveszett valakivel, a biztonsági őrök vezették ki a nyakánál fogva, majd még az utcán is mondott valamit, amit nem lehet hallani.

Magyar Péter a Facebookon közzétett egy bejegyzést, amelyben egy "fideszes fizetett provokátort" vádol az est megzavarásával. Szerinte a férfi többször is követte őket, és célja az volt, hogy csapdába csalja őt. A Tisza Párt alelnöke azt állítja, hogy a provokátor először távolról kamerázott, majd közelebb lépett, trágárságokat kiabált, és követte őt az utcán, amíg egyetemisták meg nem akadályozták a további követést. Állítása szerint a férfi videózni kezdte, és megkérték, hogy ne tegye, de nem állította le a felvételt. Végül Magyar kikapta a kezéből a telefont, mire a férfi lökdösni kezdte. Az Index videóján maga a dulakodás nem látszik.

Magyar Péter nemrégiben európai parlamenti képviselői mandátumot szerzett, amely mentelmi jogot is biztosít számára. Azonban az Index szerint, ha az Európai Parlament úgy dönt, ettől a jogától megfoszthatják. Bűncselekmény elkövetése közben tetten ért képviselőkre nem vonatkozik a mentelmi jog.

A Blikk információi szerint a rendőrség nyomozása a rongálás mellett garázdaságra is kiterjed, amit azzal indítottak, hogy Magyar Pétert a hétvégén kivezették egy budapesti szórakozóhelyről. A rongálás a Dunában megtalált telefonra vonatkozik, amit csak most árultak el.

A feljelentést Tényi István, egy volt fideszes képviselő tette, aki a szemtanúkra hivatkozva azt állítja, hogy „a jónéhány italt elfogyasztó és egyre inkább kötekedő Magyar Péter viselkedése, főleg nőkkel kapcsolatos beszólásai és erőszakos felajánlkozása már a saját testőrei számára is kellemetlenné váltak, így megpróbálták a politikust kiterelni a felháborodott emberek közül és felvinni a szórakozóhely biztonságosabbnak vélt VIP páholyába”.