Rónai Egon nyilatkozata a Magyar Péterrel folytatott vitáról

Az ATV műsorvezetője, Rónai Egon a közösségi médiában reagált a Magyar Péterrel történt vitára, elismerve, hogy hibázott, de szerinte nem ő tehet arról, hogy a vita elmérgesedett.

A hét elején botrány robbant ki, amikor Magyar Péter kivonult Rónai Egon műsorából egy összeszólalkozás után. Rónai Egon egy Facebook-kommentben fejezte ki sajnálatát a történtek miatt, és jelezte, hogy továbbra is szívesen látják Magyar Pétert az ATV műsoraiban. Magyar Péter később azt nyilatkozta, hogy akár az ATV-n is hajlandó lenne vitázni Orbán Viktorral.

Rónai Egon a közösségi oldalán közzétett egy posztot az aznap esti műsorról, ahol a kommentelők ismét felvetették a vitát. Egyik hozzászóló arra kérte Rónait, hogy elegánsan és diplomatikusan lépjen ki a helyzetből, mivel az eset negatívan befolyásolhatja szakmai hitelességét. A kommentelő említést tett arról is, hogy a vitát követően Bohár Dániel gyorsan hozzájutott a műsor felvételéhez, ami felveti annak lehetőségét, hogy a szerkesztőségből kapták meg.

Rónai Egon válaszában kijelentette, hogy tudomása szerint nem tőlük kapta Bohár a felvételt, és hogy a nézői kritikákat részben elfogadja, de hangsúlyozta, hogy ő zárta le a vitát, amikor Magyar Péter jelezte, hogy el fogja olvasni az adott dokumentumot. A műsorvezető hozzátette, hogy kezdhetett volna gratulációval, ami a nézői kritikákra való reagálásában is megjelent.

Magyar Péter később felvetette, hogy Bohár Dániel gyorsan, a stúdióból való távozása után két perccel már összevágott videót és posztot tett közzé. Bohár Dániel a videót valójában csak negyedórával az első írásos posztok megjelenése után tette közzé, és előtte ő maga is írt egy posztot a történtekről. A mai technológia lehetővé teszi, hogy egy adást percekkel a lefutása után rögzítsenek és felöltsenek, amit a Tisza Párt is megtett, bár ők valamivel gyengébb minőségben töltötték fel a felvételt az ATV online felületeire kerülése előtt.