Németország átgázolt Skócián a nyitómeccsen

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság nyitómeccsén a német válogatott 5-1-re legyőzte a skót csapatot, ami óriási visszhangot váltott ki az interneten, és számos mém született az esemény kapcsán.

A skót válogatott számára nem kezdődött jól a torna, hiszen a németek elleni 5-1-es vereséggel nyitottak, ráadásul saját góljukat is Antonio Rüdiger szerezte véletlenül. Az internet népe azonban nem hagyta szó nélkül a történteket, és számos humoros mém készült az eseményekről.

Az egyik legnépszerűbb mém Mel Gibson A rettenthetetlen című filmjének ikonikus figuráját ábrázolja, majd a Trainspotting egyik jelenetével párosítva mutatja be, hogy milyen érzés lehet most skótnak lenni. Egy másik mém egy skót szurkoló kissrácot ábrázol, aki apjától kérdezi, hogy "mikor jönnek kezdőrúgással a skótok?", mire az apuka csak annyit felel: "Minden tizedik percben, fiam."

A csalódottság más formában is megjelenik, például egy szurkolói táblán, amelyen a következő szöveg olvasható: "A várakozásaink nagyon alacsonyan voltak, de ATYA ÉG" – természetesen a valóságtól kissé elrugaszkodva. A Simpson család sem maradhatott ki a mémek sorából, ahol Papi bejön az ajtón, tesz egy tiszteletkört, majd távozik, ezzel szimbolizálva a skót válogatott rövid, de viharos szereplését a tornán. Egy másik Simpsonos jelenetben a tömeg kiáltja, hogy "Álljatok le, hát már halott", amikor Németország továbbra is támad, noha Skócia már a padlón van. Végül Bart Simpson mutatja meg Lisának a mérkőzés egy pontját, ahol állítólag a skótok szíve megszakadt.

Az interneten terjedő mémek mellett az Index Európa-bajnoki melléklete is számos tartalommal szolgál a rajongóknak, beleértve a meccsösszefoglalókat, riportokat, interjúkat, podcastokat, videókat és érdekességeket. Az Index helyszíni tudósítói Németországból rendszeresen jelentkeznek exkluzív tartalmakkal, így a rajongók egy hónapon keresztül követhetik az eseményeket.