Öt év börtönt kért az ügyész Carlo Ancelottira

Carlo Ancelotti, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője nem élvezheti nyugalomban pályafutása ötödik megnyert Bajnokok Ligáját, ugyanis az ügyészség öt év letöltendő börtönbüntetést kért rá. Az olasz szakember ellen azért emeltek vádat, mert első madridi időszaka alatt, 2014-ben és 2015-ben több mint egymillió eurónyi jövedelmét eltitkolta, ami után nem fizetett adót.

Az ügyészség szerint Ancelotti összesen 1 062 079 eurónyi (körülbelül 400 millió forint) jövedelmét nem vallotta be: 2014-ben 386 361 euró, 2015-ben pedig 675 718 euró bevétel után nem fizetett jövedelemadót. A Mundo Deportivo információi alapján az ügyészség most már öt év letöltendő börtönbüntetést kér az edzőre.

Ancelotti a klubtól kapott fizetése után fizetett személyi jövedelemadót, azonban a képmásához fűződő jogokból származó, vagyis a reklámbevételei után nem. A március 6-i tárgyaláson Ancelotti azzal védekezett, hogy ő nem volt spanyolországi lakos, ezért nem fizetett adót, de ennek ellenére már törlesztette a rá kirótt bírságot. Az ügyészség álláspontja azonban az, hogy ez nem elegendő, és az edzőnek börtönbe kellene vonulnia, méghozzá öt évre.