Henkel bezárja körösladányi gyárát

A Henkel Magyarország Kft. bejelentette, hogy év végéig bezárja a Békés megyei Körösladányban található gyárát, amelynek következtében közel 500 munkavállaló kerülhet utcára.

A vegyipari vállalat magyarországi gyártási tevékenységének átalakítása keretében döntött úgy, hogy leállítja a körösladányi gyárban történő folyékony mosószerek termelését, és az év végére tervezi a gyár végleges bezárását. A cég szerint a fogyasztói igények változása és a portfólióban bekövetkezett változások szükségessé tették a termelési tevékenység kiigazítását.

A Henkel tisztában van a bezárás munkavállalókra és a helyi közösségre gyakorolt hatásaival, és célul tűzte ki, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogassa az érintett dolgozókat az átmeneti időszakban.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is jelezte, hogy segíteni fogja a vállalat dolgozóinak elhelyezkedését. Átképzések, munkaerő-közvetítés és különböző munkaerő-piaci programok révén kívánják elősegíteni az érintett munkavállalók új állások megtalálását.

Békés megyében és a szomszédos vármegyékben a foglalkoztatási szolgálat május végi adatai szerint több mint 17 ezer betöltetlen álláshely áll rendelkezésre, ami hozzájárulhat az elbocsátott munkavállalók gyors újra elhelyezkedéséhez.