Dílerekre csaptak le Nyíregyházán

Biznisz közben fogták el a nyomozók a dílereket Nyíregyházán, akik a drogok árusításából származó bevételeikből éltek. Egy kábítószer-kereső kutya is részt vett az akcióban.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói június 4-én egy háromfős társaságra csaptak le, akiket kábítószer-kereskedelem elkövetésének gyanújával fogtak el a megyeszékhelyen.

A rendőrség adatai szerint a 29 éves nyíregyházi R. R. és élettársa, a 25 éves K. F. drogok árusításából származó bevételeikből fedezték megélhetésüket. A rendszeres vásárlójuk, a 41 éves helybeli P. Zs. is őrizetbe került, aki saját ügyfélkörének értékesítette a tőlük megvásárolt kábítószereket.

Az elfogás pillanatában éppen egy ügylet folyt közöttük, amit a rendőrök megszakítottak. Az akció során Jonka, a kábítószer-kereső szolgálati kutya is eredményesen közreműködött. A kutatások során a gyanúsítottak lakóhelyein kábítószereket, pénzt, drogbizniszhez kapcsolódó eszközöket és tárgyakat, valamint négy személygépkocsit és arany ékszereket foglaltak le vagyonvisszaszerzés keretében.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt folytatja az eljárást. R. R. és K. F. bűnügyi felügyelet alatt állnak, míg P. Zs. szabadlábon védekezik.