Magyar Péter élő adásban kritizálta Medgyessyt és az ATV-t, majd békés jövőt ígért a Hősök terén

Magyar Péter, a Tisza Párt alapítója, élesen bírálta Medgyessy Péter volt miniszterelnököt és az ATV-t az Egyenes beszéd című műsorban, majd a Hősök terén tartott kampányzáró rendezvényén a békés jövőt és számos ígéretet fogalmazott meg.

Az ATV műsorában Magyar Péter Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnökének felvetésére válaszolva kijelentette, hogy nem tartja szükségesnek reagálni egy "nem létező párt" politikusának nyilatkozataira, hozzátéve, hogy a 22 évvel ezelőtti kijelentéseit illetően felülvizsgálatot fog kérni. A Blikk beszámolója szerint Magyar akkoriban azt mondta egy betelefonáló kérdésére, hogy Medgyessy akaszthatna kötelet a nyakába bűnbánat jeléül.

Magyar Péter továbbá kifejtette, hogy nem kér bocsánatot Medgyessytől, mivel szerinte a volt miniszterelnök sem kért bocsánatot a kommunizmus áldozataitól. Gyurcsány Ferenc DK-elnökkel kapcsolatban pedig úgy vélekedett, hogy Gyurcsány csak a Fideszt segíti, és felhagyhatna a politizálással.

A Tisza Párt aktuális helyzetéről szólva Magyar Péter azt állította, hogy pártja 27 százalékon áll, és soha nem látott körülmények között értek el ilyen eredményt, mint nulla forintból, önkéntesekkel és 19 párttaggal. Az ATV-vel kapcsolatosan pedig kritizálta az Öt című műsort, és megjegyezte, hogy a csatorna tulajdonosa, Németh Sándor a Fidesz egyik megbízható kádere. A műsorvezető ezt cáfolta, hangsúlyozva, hogy a televízióban mindenkit meghívnak és semmilyen utasítást nem kapnak Németh Sándortól.

Magyar Péter azt is megemlítette, hogy az ATV hosszú ideig nem hívta meg őt a műsorokba, ezzel szemben Vona Gábor gyakran szerepelt a csatornán. Az ATV ezt később cáfolta, állítva, hogy Magyar Péter a kampányidőszakban többször is szerepelt élő adásokban.

A Hősök terén tartott kampányzáró rendezvényén Magyar Péter a békés jövőt helyezte előtérbe, kijelentve, hogy a Tisza a béke pártja, amely ellentétben a Fidesszel, nem küld katonákat Csádba, nem építtet fegyvergyárakat, és nem támogatja a sorkatonaság bevezetését. A Fidesz kampányszlogenjét másolva hangsúlyozta, hogy aki a Tiszára szavaz, az a békére szavaz.

Magyar Péter számos ígéretet is tett, többek között az euró bevezetését, az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, az uniós pénzek hazahozatalát és a külföldön élő magyarok hazacsábítását ígérte meg. Emellett bejelentette, hogy bevezetik a minimálnyugdíjat, bérlakásépítési programot indítanak, leállítják a gazdasági migránsok betelepítését, és megreformálják az agrárpolitikát, valamint a hazai építőipar fellendítését és a KATA-adózás visszahozatalát is megígérte.

Beszédében Orbán Viktor miniszterelnököt is kritizálta, aki szerinte nem szereti a magyarokat, csak a gyűlöletkeltést és a zavarosban való halászást. Magyar Péter köszönetet mondott az énekes Azahriahnak, aki szerinte támogatja őt, és arra kérte a jelenlévőket, hogy vasárnap este 7 óráig ne lankadjanak, és az utolsó órákat is használják ki az online aktivitás fokozására, ígérve, hogy így sikerülni fog a céljuk: a következő választáson a Tisza párt lesz a NER kihívója.