A német sör erősségére figyelmeztetik a focirajongókat

Június 14-én kezdődik a Labdarúgó Európa-Bajnokság, így várhatóan félmillió brit utazik Németországba – viszont a Külügyminisztérium arra figyelmezteti a futballrajongókat, hogy óvatosan igyák az erős német sört.

A Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Hivatal (FCDO) hivatalos útmutatást adott ki arra vonatkozóan, hogyan igyanak felelősségteljesen a németországi nyári tornán a szurkolók. Felhívták arra is a figyelmet, hogy a részeg és lármás futballrajongókat kitilthatják a stadionokból.

Az FCDO útmutatása szerint a sör erősebb, mint az Egyesült Királyságban, ezért felelősen igyál, ismerd meg a határaidat és tartsd tiszteletben a helyi törvényeket. Ha túl sokat iszol, nem engednek be a stadionba.

A Drinkware szerint a lager és az ale átlagos erőssége az Egyesült Királyságban 4,4% körül van, de Németországban a sörök 4,7-5,4% között mozognak.

Az utazással kapcsolatos babonák terén érdekes megjegyezni, hogy nem csak a sportrajongóknak, hanem a pilótáknak is vannak sajátos hiedelmeik. A pilóták egy része szerint például balszerencsét hoz, ha az utasok felszállás előtt fényképet készítenek magukról a repülőgépen kívül. Ezzel szemben a pilóták között elterjedt babona, hogy a családjukról készült fényképet a sisakjukban vagy kalapjukban tartják, ami szerencsét hozhat. Továbbá, egy második világháborús szokás szerint a bevetés előtt csak az ételük felét fogyasztják el, a másik felét pedig csak sikeres visszatérés után.