A Civilization VII bejelentése és a nyári játékmustra

Újra itt a június, a videójátékos bejelentések hónapja, és idén sem maradunk izgalmas hírek nélkül. A Sony május végén már bemutatkozott egy State of Play eseménnyel, de az igazi nyitányt a Geoff Keighley által vezetett Summer Game Fest jelentette, amely az E3-t váltotta fel a nagyszabású bejelentések színtereként.

A Summer Game Fest keretében Geoff Keighley előre jelezte, hogy a kétórás műsorban elsősorban már ismert játékokról esik majd szó, utalva az iparág jelenlegi szerényebb állapotára, amit a bezárt stúdiók és elbocsátáshullámok is alátámasztanak. Keighley szerint azonban a független fejlesztők és indie cégek sikerei arra ösztönözhetik a nagyobb vállalatokat, hogy jobban bánjanak alkalmazottaikkal.

A bejelentések sorában többek között egy LEGO Horizon Adventures nevű játékot ismerhettünk meg, ami a Horizon-sorozaton alapul és a Sony tulajdonában lévő franchise ellenére Nintendo Switchre is megjelenik. Egy új Harry Potter: Quidditch Champions játék előzetese is napvilágot látott, bár ez kevésbé sikerült meggyőzőre.

A 4X stratégiai játékok rajongói örülhetnek, ugyanis a 2K kiadó hivatalosan is bejelentette a Civilization VII-t, amelynek részleteiről Sid Meier ígéretet tett, hogy augusztusban többet is megtudhatunk. Emellett a Black Myth: Wukong gyönyörű előzetese mellett a Batman: Arkham Shadow VR-játék is bemutatkozott, amely a Meta Quest 3-ra érkezik.

A Delta Force: Hawk Ops a legendás sorozat új részeként mutatkozott be, amely a Sólyom végveszélyben című film alapján készült kampányt is tartalmazni fog. A Kingdom Come: Deliverance II egy belső nézetes középkori szimulátor folytatása, amely szintén előzetest kapott. Tojama Keicsiró (Keiichiro Toyama) új stúdiójának első játéka, a Slitterhead is akciódús előzetest mutatott be.

A Dune: Awakening túlélő szerepjáték egy alternatív idősíkon játszódik, ahol az Atreides család sorsa másképp alakul. A Valorant konzolos megjelenése sem maradt ki a bejelentések közül, amely már korábban is felmerült pletykaként. Az Alan Wake II kapcsán Sam Lake bejelentette, hogy kétféle dobozos változat érkezik, valamint egy különleges DLC, a Night Springs.

A további bejelentések között szerepelt a Warhammer 40 000: Space Marine II, az ATLUS új játéka, a Metaphor: ReFantazio, valamint a Street Fighter 6 új karakterei. A Mecha Break, a Palworld frissítése és a Killer Bean videójáték is érdekes hírek voltak, míg a Phantom Blade 0 egy látványos játékmenet-előzetessel zárta az eseményt.