Betlehemet felgyújtó férfit állítanak bíróság elé

Rongálás miatt kerülhet fegyházba az a férfi, aki a siófoki főtéren felállított betlehemet gyújtotta fel, majd az előállítása után a rendőrségen is randalírozott.

A Siófoki Járási Ügyészség vádat emelt egy ötvenes éveiben járó férfi ellen, aki januárban először egy betlehemet gyújtott fel, majd az előállítása során a rendőrségen is őrjöngött. A Somogy Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi az ország másik felében élő anyjához indult vonattal, de mivel nem volt elég pénze a teljes útra, Siófokon ragadt.

Az utcán töltötte az éjszakát, majd döntött úgy, hogy felgyújtja a városközponti betlehemet. A jászolban lévő szalma lángra kapott, és a férfi egy padon ülve nézte a tüzet. Egy arra járó szemtanú telefonjával rögzítette az eseményeket, amit a gyújtogató észrevett, és dühében kitépte a felvételt készítő férfi kezéből a készüléket, majd az égő jászol felé hajította. A telefon a földre esett és tönkrement.

A helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették a férfit, aki a kapitányságon is folytatta a randalírozást, és megrongálta az előállító helyiség biztonsági üvegét. Az ügyészség szerint a férfi egy éjszaka alatt közel egymilliós kárt okozott a három sértettnek. A többszörös visszaesőre a vádhatóság fegyházbüntetést indítványozott.